DET HÄR JOBBAR JAG MED

720764_O kopiaTIDNINGEN ÄLDREOMSORG

720764_O kopiaJag är chefredaktör och ansvarig utgivare för Tidningen Äldreomsorg, som vänder sig till chefer och beslutsfattare inom äldreomsorgen. En sektor som sysselsätter cirka 225 000 personer och omsätter 2,7 procent av BNP.

Läs mer om tidningen och förlaget på www.gothiafortbildning.se

 

 

 

RADIO

EKONOMIEKOT

2012-2013 var jag reporter på Ekonomiekot, Sveriges Radio. Här kan du lyssna på några av mina inslag:

Lagligt för fler att slippa statlig skatt →

Hyra kläder kan bli framtidens shopping→

Landsbygdens butiker försvinner →

Svenska husdjur bäst försäkrade i världen 

Butikskedjornas kris →

Jag har gjort flera granskande inslag om krisen inom KF, som bland annat äger Coop och Akademibokhandeln. Lyssna på: KF kämpar för sin överlevnad  →.

TIDNINGAR

Under mina år som frilans skrev jag bland annat för nyhetsbyrån TT och tidningarna Finansliv, Veckans Affärer och Fokus. Vad handlade mina artiklar? Det mesta, även om konsumtion, handel, livsmedelsproduktion, banksektor, privatekonomi är mina specialområden. Dessutom gjorde jag gärna och regelbundet större personporträtt och intervjuer.

Exempel på artiklar skrivna av mig:

Finansliv:  Anders Borg och Magdalena Andersson lika som bär (PDF)

Finansliv: Ingrid Dahlberg om ordförandeskapet i Sparbanken ”Jag borde inte sagt ja(PDF)

Finansliv : Euroländernas kris inget nytt 2008. Eller?” (PDF)

Veckans Affärer ”Massflykt från Företagarna” (PDF)

Veckans Affärer ”Makten över maten” (PDF)

Fokus: De uträknade →

 

UNDERVISNING

2008-20013 undervisade jag på Poppius Journalistskola →.  Framför allt i reportageskrivning, en kurs inriktad på den berättande journalistiken och personporträtt. På Poppius föreläste  jag även om intervjuteknik och nyhetsvärdering. Dessutom höll jag kurser i nyhetsarbete, intervjuteknik och kreativt. Bland mina uppdragsgivare inom utbildning finns bland andra Yle i Helsingfors, TV4, Tollare Folkhögskola i Nacka, tidningen VLT i Västerås samt tidningen Kulturvärden.

BÖCKER

Skärmavbild 2014-10-16 kl. 13.40.02 #Bostadsglädje På uppdrag av Mäklarsamfundet letade jag våren 2014 rätt på människor över hela landet som berättade om hur bostaden speglar var i livet de är och hur de vill leva och bo. Resultatet blev en liten bok om bostadsglädje, som också tecknar en bild av Sverige.

 

 

cover-arbetslusten-tillbaka-roster-om-att-vaxla-karriar”Arbetslusten tillbaka – röster om att växla karriär”, Frtizes 2012. På uppdrag av Framtiskommissionen intervjuade jag ett trettiotal personer som helt bytt spår i yrkeslivet. Genom deras öppenhjärtighet tecknas en bild av vad som är viktigt för att känna arbetslust och vad som är viktigt för att genomföra en förändring. Jag presenterade rapporten på ett SNS-seminarium i oktober 2012, som direktsändes i SVT.

 

 

cover-stralhattar-och-batterier”Stråhattar och batterier – en bok om kvinnors entreprenörskap då och nu”, Centrum för Näringslivshistoria 2010. Boken skildrar några av de starka kvinnor – både historiskt och i nutid – som format svenskt näringsliv. Jag var redaktör för boken och skrev tre av porträtten i boken.

 

 

cover-kooperation-i-framkan”Kooperation i framkant?”, Studentlitteratur 2009. Boken sammanfattar historiken och utvecklingen för kooperation som företagsform. Den ger också den första samlade bilden av svensk konsumentkooperation, lantbrukskooperation och nykooperation.

 

PLÅNBOKEN

Som frilans har jag också varit reporter på radioprogrammet Plånboken i P1 samt programledare för satsningen ”Stora pengar”.Lyssna: http://static.sr.se/laddahem/podradio/SR_p1_planboken_090611030118.mp3 →

Utdrag ur recension av Plånboken i P1 :

Det bästa inslaget stod Plånboken för, som i onsdags tog hjälp av Stadsmissionens insamlingschef Patrik Haggren och professor Pontus Braunerhielm för att gräva lite djupare i vårt givande. Programmet lyckades mycket bra med att titta på de olika aspekterna av välgörenhet, inte minst de saker som gör att själva ordet ”välgörenhet” delvis är problematiskt, eftersom det minner om den tid då mottaggaren skulle tacka och bocka för de allmosor de rika och styrande valde att dela med sig av. Plånbokens behandling av frågan om eventuell avdragsrätt och statens kontra individens ansvar när det gäller samhällets stöd för de svaga kändes också betydligt öppnare och intressantare än Studio Etts dito.”

Radiokrönikören Paulina Helgeson i SvD den 5 december 2008 Lyssna på avsnittet som Paulina recenserade:http://static.sr.se/laddahem/podradio/SR_p1_planboken_081203020004.mp3 →